< Back to news list

Portræt: Morten DD Hansen

Morten DD - det lyder næsten som en rapper. Han er da også en slags naturentertainer - som naturvejleder, foredragsholder og museumsinspektør. Nogle dage indfinder metaltrætheden sig dog, fordi han kostant blander sig i debatten om natur.

Bare fordi man er næsten to meter høj, så kan man sagtens græde af glæde. Det gjorde Morten DD Hansen, da han sidste år besøgte Georgien for at opleve verdens største rovfugletræk. Én af de andre afspillede ’Nu famler skoven’ med DR’s Pigekor, fordi han mente, det passede godt til lejligheden, og så sad der ellers en flok granvoksne mænd med tårer i øjnene, fordi det var så overvældende. Ellers går der længe imellem den barnlige begejstring, som Morten DD Hansen havde fra han var helt lille og fik naturoplevelser for første gang.

”Det er vel derfor, at tiden føles anderledes som barn – fordi man oplever så meget for første gang. Sommeren føles som en evighed. Når vi bliver voksne, genkender vi meget af det, vi oplever, og dagene flyder i højere grad sammen. Det betyder ikke, at jeg  ikke nyder naturen i dag, som da jeg den anden dag sad ved Vejle Fjord sammen med en kammerat og så fuglene trække mod syd – men jeg bliver ikke rørt så ofte og på samme måde som da jeg var barn og ung,” siger han.

At livet skulle handle om natur, og uddannelsesvejen skulle være biolog stod tidligt klart. Hans forældre var ellers ikke særligt naturagtige, udover at de holdt af deres have. Faren introducerede en ganske lille Morten til at fiske, og så blev ilden tændt helt automatisk, og langsomt begyndte nysgerrigheden over verden omkring ham at spire, for siden at galoppere af sted.

Læs hele portrættet i Vækst 4 - du kan tilgå bladet, hvis du er medlem. Det koster kun 200 kr. om året (100 kr. for studerende).

BLIV MEDLEM