< Back to news list

Paneldebat: Da muldvarpen fik mikrofonen

Træpolitik, insekthoteller og grønne krav til nye byggeprojekter var blandt emnerne, da 'Arternes Aarhus' havde inviteret til paneldebat om bynatur under titlen 'Muldvarpen får mikrofonen'.

Tekst og foto: Jacob Svendsen

Jeg kan se, at der sidder en ivrig vandrefalks-ambassadør klar,” siger tovholder Nina Tofte Hansen fra projektet Arternes Aarhus.

Arternes Aarhus ønsker at give bynaturen en stemme ved at udpege “arts-ambassadører” for arter af dyr, planter og svampe, som lever i Aarhus. Personerne bag projektet har taget initiativ til en paneldebat med titlen ”Muldvarpen får mikrofonen”. Nu er der spørgetid, men muldvarpen får ikke mikrofonen, i hvert fald ikke i denne omgang. For blandt publikum er en særdeles engageret vandrefalks-ambassadør:

”Der skal være mere ro til vandrefalke i byen. Når man nu bygger højhuse, så skal man ikke lave tagterrasser øverst oppe, for vandrefalken skal have fred og ro,” siger ambassadøren med hævet, bestemt røst og
undlader at stille et egentligt spørgsmål.

Nina Tofte Hansen får mikrofonen igen og konstaterer, at måske udeblev spørgsmålet, til gengæld fik vandrefalken talt sin sag. Cirka 70 personer er mødt op til debatten. Man fornemmer en stor interesse for naturens vilkår i lokalet, og tilhørernes videbegær bliver imødekommet. Svarene fra panelet består således af både substans og humør. Humoren og den gode stemning har i det hele tage gode kår denne eftermiddag, der ikke er uden latter.

Læs hele artiklen i Vækst 4 2017, hvor du også kan møde tre deltagere; en artsambassadør, en tilskuer og en politiker.
Du skal være medlem for at modtage Vækst eller tilgå tidsskriftet på vores hjemmeside. Men det koster kun 200 kr. om året (100 kr. for studerende).

BLIV MEDLEM