< Back to news list

Min bynatur

Hanne Wiemann Nielsen. Arkitekt og byplanlægger. Arbejder på ph.d.'en med arbejdstitlen ’Store byer, stille steder’ i samarbejde med Orbicon. Hedeselskabet Strategi & Innovation har støttet med midler.

Hvordan opstod ideen til din ph.d.?

"Da jeg havde afsluttet min arkitektuddannelse og havde arbejdet nogle år med byplanlægning i Københavnsområdet, tog jeg til Holland, hvor de er enormt dygtige til byplanlægning. Jeg er fascineret af den bæredygtige, tætte by og var heldig at arbejde med nogle store projekter og samtidig erfare, hvordan det er at bo i så tæt og intens en by. Jeg reflekterede meget over, hvad det gør ved folk at bo så tæt, og hvordan byplanlægningen kan kompensere for udfordringerne ved den tætte by, så man opnår balance. Det
handler både om at skabe grønne områder, men i lige så høj grad om andre tiltag, som skaber en form for balance. Da jeg kom retur, var der fokus på bæredygtighed og klimatilpasning i de projekter, jeg beskæftigede mig med, men jeg havde fortsat tankerne om at udvikle på det her med ’stille steder’. Så opstod der en mulighed, og i et samarbejde mellem Orbicon, Københavns Kommune og Amsterdam Kommune, RealDania og Hedeselskabet Strategi & Innovation udvikler jeg på begrebet ’store byer, stille steder’."
Hanne Wiemann Nielsen
 

Læs hele interviewet i Vækst 4 2017, hvor du også kan møde bygartner Boe Sallingbo og iværksætter Mette Albrechtsen.
Du skal være medlem for at modtage Vækst eller tilgå tidsskriftet på vores hjemmeside. Men det koster kun 200 kr. om året (100 kr. for studerende).

BLIV MEDLEM