< Back to news list

Kæmpetårn i sjællandsk skov

Stort projekt i Gisselfeld Klosters Skove har fået grøn lys og ventes at stå klar i 2018.

(Kilde: Camp Adventure)

45 meter over jorden og med himmelsk udsigt over de sydsjællandske skove. Sådan vil besøgende i Gisselfeld Klosters Skove kunne opleve naturområdet fra næste år. Som en del af Camp Adventure, der også råder over svævebaner og klatebaner, vil en 600 meter lang hævet gangsti slutte af i et stort spiralformet tårn, med en udsigtsplatform 45 meter over jorden og trætoppene.

Trætopsoplevelsen med boardwalk og udsigtstårn er en ny og unik oplevelse i Danmark og vil på mange måder være Camp Adventure Parks højdepunkt. Det bliver en unik mulighed for at gå en tur over trætoppene og opleve den smukke natur i et helt nyt perspektiv. Både boardwalk og udsigtstårn vil foregå som en kontinuerlig rampe.

Ruten går med stor hensynstagen langs forskelligartede skov og passerer bl.a. Brødebækken. På boardwalken vil der være forskellige funktioner og oplevelser med muligheder for oplevelser, læring og nyde naturkvaliteterne.

Boardwalk og udsigtstårn har fokus på oplevelser og nye indtryk. Tegnestuen Effekt har tegnet et udsigtstårn af høj arkitektonisk og designmæssig kvalitet. Med dets timeglasformede form vil tårnet have en lille talje og en større bund og top. Mens rampen i tårnets stigning er konstant, vil geometrien og afstanden ændres sammen med tårnets krumninger. Rampen ender med en stor udsigtsplatform der giver et uhindret 360-grader udsyn udover det kuperede og smukke sydsjællandske landskab. Udsigtstårnet vil rejse sig over trækronerne og være et visuelt pejlemærke der kendetegner både Faxe Kommune og hele Sydsjælland.

Illustration: Tegnestuen Effekt