< Back to news list

Anh Lês grønne åndehul på stenbroen

Den vietnamesiske madguru Anh Lê har seks restauranter, så hun har rigeligt at gøre i sin dagligdag. Alligevel har hun taget sig tid til at opdyrke den mest fantastiske oase ved sit hus på det indre Frederiksberg i København. De vietnamesiske urter, figentræerne, æbletræerne, vinrankerne og bærbuskene giver indre ro og glæde til et familieliv med tre generationer.

”Når man tager et rodskud fra et figentræ, så visner det først. Men så kommer der alligevel liv i det, og man kan få det til at spire og gro. Det tager seks-syv måneder at lave sådan et rodskud til et selvstændigt træ. Jeg elsker det og laver alt for mange af dem, så jeg er begyndt at give dem som gave,” fortæller en glad Anh Lê.

Fascinationen er så meget større, fordi hun ikke troede, hun havde grønne fingre – på trods af, at urter og grøntsager fylder meget i hendes arbejdsliv.
”Mine potteplanter døde altid inde i huset, men da jeg så rykkede uden for og begyndte at dyrke planter her i haven, så groede det helt fantastisk,” fortæller Anh Lê, mens hun viser rundt i sin dejlige have i villakvarteret på Frederiksberg og klipper friske urter til forårsruller, som hun har lovet at lave senere.

Det hele begyndte for halvandet år siden, hvor hun så en byhave fra New York på nettet og straks tænkte, at sådan én ville hun også have.

Læs hele interviewet i Vækst 4-2016.

For at modtage Vækst skal du være medlem af Hedeselskabet.

Læs Vækst.