Morten vil se hvordan køerne passes i Canada

Morten Dahl Schmidt fik i juni 2015 overrakt et diplom som det synlige bevis for at have modtaget 10.000 kr som tilskud til det næste halve år i Canada og USA.

Som faglært landmand med en masse læring og ballast fra ophold hos flere meget dygtige danske landmænd mener Morten Dahl Schmidt, at det kunne være utrolig lærerigt og udviklende at komme til et andet land og arbejde. Han har valgt Canada, som han har besøgt tidligere, og føler sig sikker på, at et ophold der kan udvide horisonten på det produktions- og avlsmæssige niveau inden for kvægbruget.

Planen er at han tager til egnen omkring Toronto for at bo og arbejde på en gård. Det er et kvægbrug med 80 årskøer, hvor der er fokus på pasning af køerne i forhold til dyrevelfærd, produktion, avl og dyrskuer. Rejsen afsluttes med en tur til USA, som blandt andet indbefatter besøg på store kvægbrug.

Alt i alt er Morten helt sikker på, at han med denne tur kan øge sin faglighed indenfor avl og produktion, som han senere kan anvende som selvstændig landmand i Danmark.

Morten fik sit diplom overrakt af Peder Thomsen, der er ambassadør for Hedeselskabet.

Jeg er helt sikker på, at du med dit engagement og udsyn vil være en af dem, der i fremtiden er med til at gøre en forskel med din indsats for landbruget og dermed det danske samfund.
Peder Thomsen

Peder Thomsen hæftede sig i sin tale ved at det er meget positivt at møde et ungt menneske med en klar plan for fremtiden. Han bed især mærke i, at Morten brænder for mælkekvæg med alt hvad det indebære af dyrevelfærd, produktion, avl og dyrskuer.