Vinterfugletur ved Arresøen

Vinterfugletur til Lille Lyngby Mose, som er et herligt sted og med gode chancer for blandt andet at se himlens herskere: Ørnene.

Kom med til Lille Lyngby Mose, der er et særdeles fuglerigt område – også om vinteren. Mosen ligger ned til Arresøens vestbred og er en særdeles smuk og artsrig fredning. Det skyldes ikke mindst det mylder af planter, der lever her ved Danmarks største sø. I området lever en lang række arter, der er tilknyttet de biotoper, der indgår her. Er man heldig, er der mulighed for at spotte ”den flyvende dør”, som havørnen kaldes på grund af sit store vingefang.

Biolog Erik Mandrup Jacobsen, Orbicon, er guide.

Husk gummistøvler og kikkert.

Fredningen
Lille Lyngby Mose er på 235 ha og blev fredet i 1989. Mosen er en del af et Natura 2000 område på grund af de store naturværdier. Der er gennem årene udført naturpleje og naturgenopretning i området af både private, Naturstyrelsen og Hillerød Kommune. Fredningen er en såkaldt ”status quo fredning”, hvilket betyder, at der ikke må ændres noget på arealet. Der er kun offentlig adgang til en lille del af fredningen.

Tilmelding
Er du medlem af Hedeselskabet, kan du tilmelde dig med op til fire personer til dette arrangement. Arrangementet er gratis.

Hvis du ikke er medlem, kan du hurtigt melde dig ind her.
 

Du skal være logget ind for at kunne tilmelde dig til et arrangement.

Arrangement

Lørdag d. 2. februar 2019

Kl. 10:00

Adresse

p-pladsen ved kirken i Lille Lyngby
Lille Lyngbyvej 23
3320 Skævinge
Danmark

Antal pladser

25

Antal tilmeldte

18

Kommende arrangementer

Hedebonde 2000

tir, 10/08/2021 - 17:00

Viborg

Vis arrangement

Mød Hedens Ansigter

Oplev udstillingen ’Hedens Ansigter’ med fantastiske billeder fra slutningen af 1800-tallet af hedens beboere og kom med ind i historien gennem historiefortælling og sang.  
Naturgenopretningsprojektet Syvhøje Saltø Å

tir, 17/08/2021 - 18:30

Næstved

Vis arrangement

Sjællands største vådområde og fantastisk naturprojekt

Etablering af kvælstofområdet Syvhøje ved Saltø Å er et storslået naturprojekt, hvor åen bringes tilbage til sit naturlige forløb. 
Overdrev 2000 Vækst 3 - 2020

man, 30/08/2021 - 18:30

Jordrup

Vis arrangement

Fra dyrket mark til overdrev

I 2018 besluttede landmand Peter Hindbo at omlægge en af sine svært dyrkbare marker til natur. Kom med en tur rundt i området, hvor vi skal høre om projektet og om de naturtyper, vi møder.