Vinterfugletur ved Arresøen

Vinterfugletur til Lille Lyngby Mose, som er et herligt sted og med gode chancer for blandt andet at se himlens herskere: Ørnene.

Kom med til Lille Lyngby Mose, der er et særdeles fuglerigt område – også om vinteren. Mosen ligger ned til Arresøens vestbred og er en særdeles smuk og artsrig fredning. Det skyldes ikke mindst det mylder af planter, der lever her ved Danmarks største sø. I området lever en lang række arter, der er tilknyttet de biotoper, der indgår her. Er man heldig, er der mulighed for at spotte ”den flyvende dør”, som havørnen kaldes på grund af sit store vingefang.

Biolog Erik Mandrup Jacobsen, Orbicon, er guide.

Husk gummistøvler og kikkert.

Fredningen
Lille Lyngby Mose er på 235 ha og blev fredet i 1989. Mosen er en del af et Natura 2000 område på grund af de store naturværdier. Der er gennem årene udført naturpleje og naturgenopretning i området af både private, Naturstyrelsen og Hillerød Kommune. Fredningen er en såkaldt ”status quo fredning”, hvilket betyder, at der ikke må ændres noget på arealet. Der er kun offentlig adgang til en lille del af fredningen.

Tilmelding
Er du medlem af Hedeselskabet, kan du tilmelde dig med op til fire personer til dette arrangement. Arrangementet er gratis.

Hvis du ikke er medlem, kan du hurtigt melde dig ind her.
 

Du skal være logget ind for at kunne tilmelde dig til et arrangement.

Arrangement

Lørdag d. 2. februar 2019

Kl. 10:00

Adresse

p-pladsen ved kirken i Lille Lyngby
Lille Lyngbyvej 23
3320 Skævinge
Danmark

Antal pladser

25

Antal tilmeldte

18

Kommende arrangementer

Bæverdæmning

tir, 18/04/2023 - 17:30

Hillerød

Vis arrangement

Spot en bæver ved Strødam Engsø

Ved en opstemning af Pøleåen en km nord for Isterødvejen i 1996 opstod Strødam Engsø, som i dag fylder 18 hektar. Der er observeret 79 forskellige fuglearter ved søen.
Fiskeri ved Storåen

lør, 22/04/2023 - 08:00

Holstebro

Vis arrangement

Årets fisketur ved Storåen (2023)

Oplev Folkeskoven vest for Holstebro og fisk i Storåen, der har en rig fiskebestand. 
Tyrslund-Naturpark-skitse

tir, 09/05/2023 - 17:30

Horsens

Vis arrangement

Besøg 80.000 kvadratmeter biodiversitet

Sammen med engagerede borgere skaber Horsens Kommmune et inspirationsområde for biodiversitet ved Boller Overskov. HedeDanmark udfører arbejdet.