Sjællands største vådområde og fantastisk naturprojekt

Etablering af kvælstofområdet Syvhøje ved Saltø Å er et storslået naturprojekt, hvor åen bringes tilbage til sit naturlige forløb. 

Oprindelig skulle dette arrangement have været afholdt i august, men blev udsat p.g.a. vejret. Nu prøver vi igen. 

I februar 2021 tog HedeDanmark det første 'spadestik' til genslyngning af cirka 12 km vandløb i forbindelse med etablering af kvælstofområdet Syvhøje ved Saltø Å, der skal reducere udvaskningen af kvælstof til Karrebæk Fjord. Der skal omlægges dræn og grøfter, genslynges vandløb, både Saltø Å og Harrested Å skal hæves, og der skal etableres risleområder. Genslyngningen tager udgangspunkt i kort tilbage fra begyndelsen af 1800-tallet, før åen blev udrettet i 1840. 

Det er et storslået naturprojekt, som HedeDanmark arbejder med gennem det meste af 2021. Esben Munch-Petersen, projektleder i HedeDanmark, fortæller om projektet og viser rundt.

”Både for mig, der er funktionær og kontormand på opgaven, for dem, der sidder på gravemaskiner og dumpere og for rørlæggerne er det en rigtig spændende opgave. Vi skal håndtere 106.000 m3 jord, 10 km drænsystem, genslynge en å, genskabe ådale og udlægge gydegrus, sten og træ i vandløbet. Det er en rigtig stor anlægsopgave, men derudover er det et enestående naturprojekt, som er fantastisk at være en del af. Jeg genbesøger mange af mine projekter, og jeg glæder mig til at følge dette sted over de næste mange år,” fortæller Esben Munch-Petersen i næste udgave af VÆKST.

Har du spørgsmål til tilmelding, send mail til medlem@hedeselskabet.dk

Du skal være logget ind for at kunne tilmelde dig til et arrangement.

Arrangement

Torsdag d. 16. september 2021

Kl. 18:30

Adresse

Saltø Å
4700 Næstved
Danmark

Antal pladser

35

Antal tilmeldte

16

Kommende arrangementer

Bæverdæmning

tir, 18/04/2023 - 17:30

Hillerød

Vis arrangement

Spot en bæver ved Strødam Engsø

Ved en opstemning af Pøleåen en km nord for Isterødvejen i 1996 opstod Strødam Engsø, som i dag fylder 18 hektar. Der er observeret 79 forskellige fuglearter ved søen.
Fiskeri ved Storåen

lør, 22/04/2023 - 08:00

Holstebro

Vis arrangement

Årets fisketur ved Storåen (2023)

Oplev Folkeskoven vest for Holstebro og fisk i Storåen, der har en rig fiskebestand. 
Tyrslund-Naturpark-skitse

tir, 09/05/2023 - 17:30

Horsens

Vis arrangement

Besøg 80.000 kvadratmeter biodiversitet

Sammen med engagerede borgere skaber Horsens Kommmune et inspirationsområde for biodiversitet ved Boller Overskov. HedeDanmark udfører arbejdet.