Randers og vandet

’Byen til Vandet’ er et ambitiøst byudviklingsprojekt, der skal binde middelalderbyen Randers sammen med Gudenåen og Randers Fjord med nye oplevelser og aktivitetsmuligheder.

Som Danmarks eneste flodby er mødet mellem by, natur og vand i Randers helt unikt, men samtidig er der også en række udfordringer i form af blandt andet klimatilpasning i området og håndtering af tung trafik, der i dag skaber barrierer for bevægelse fra byen til vandet. Randers har dog den fordel, at løsninger kan tænkes sammen med oplevelser i naturen, rekreative funktioner og arealer til byudvikling.
 

Randers og vandet byen set fra fjorden


Orbicon har sammen med blandt andet Arkitekt firmaet C.F. Møller udarbejdet forundersøgelsen ’Byen til Vandet’, der afdækker potentialer og synergieffekter i spændingsfeltet mellem byliv, klimatilpasning, trafik og totaløkonomi.

Peter Bassø Duus fra Orbicon og Malene Lauge Nielsen fra Randers Kommune fortæller om det spændende arbejde med at bringe byen til vandet. Vi går en tur i naturskønne Randers fra indre havnebassin over Den Blå Bro til Vorup Enge. En gåtur på cirka 3 km tur-retur.

Du skal være logget ind for at kunne tilmelde dig til et arrangement.

Arrangement

Tirsdag d. 16. maj 2017

Kl. 17:00

Adresse

Vi mødes ved Red Fall-monumentet
Byport 4
i bunden af Østervold
8900 Randers
Danmark

Antal pladser

40

Antal tilmeldte

40

Antal på venteliste

0

Kommende arrangementer

Naturfoto med mobilen 2023

lør, 30/09/2023 - 10:00

Vis arrangement

Naturfotos med mobilen for begyndere

Naturen er fuld af gode motiver. Man behøver heldigvis ikke det store kameraudstyr for at tage gode billeder i og af naturen
Jagt-på-Kongenshus-jægerne-på-vej

man, 06/11/2023 - 09:00

Viborg

Vis arrangement

Trampejagt på Kongenshus Hede 2023

Årets medlemsjagt er igen i 2023 en trampejagt på Kongenshus Hede.