Hedens opdyrkning var en kraftpræstation af de mennesker, der brød alen, fjernede sten fra markerne og spredte den tunge mergel. Samtidig var det et mesterstykke i udvikling af ny viden og teknikker, der bidrog til at genskabe frugtbarheden i et landskab, som var blevet udpint af overdreven træhugst og landbrugsmæssig udnyttelse. I Hedeselskabet er vi stolte af vores spændende historie, som formidles under rundvisningen i vores museum.
I dag bygger Hedeselskabet videre på grundlæggeren Dalgas’ og selskabets holdninger om at tænke nyt, tænke i helheder og tænke fremad. Du vil opleve en moderne koncern, hvor de forretningsmæssige aktiviteter varetages af datterselskaberne. Vi skaber grøn innovation, udvikler og leverer løsninger primært til naturpleje, miljøforbedring og klimatilpasning. Vi arbejder med langsigtet udvikling, benyttelse og beskyttelse af naturen, og via vores forening formidler vi viden mellem praktikere og eksperter inden for natur, miljø og energi.
I Hedeselskabets museum er der mulighed for at fordybe sig i hedeopdyrkning, plantagedrift, læplantning, mergling, jordbundsanalyser og landindvinding.
Tilmelding
Arrangementet er gratis og åben for alle – også for personer der ikke er medlem af Hedeselskabet.
Medlemmer af Hedeselskabet kan tilmelde sig her - LINK MANGLER. Personer, der ikke er medlem af Hedeselskabet, bedes tilmelde sig via mail på info@hedeselskabet.dk
Du skal være logget ind for at kunne tilmelde dig til et arrangement.
Arrangement
Torsdag d. 24. oktober 2019
Kl. 19:00
Adresse
Hedeselskabet
Klostermarken 12
8800 Viborg
Danmark
Antal pladser
60
Antal tilmeldte
38