Digitalt fyraftensmøde: De fantastiske blåmuslinger

Vi inviterer indenfor til vores andet fyraftensmøde i Hedeselskabet. Denne gang skal vi høre om og tilberede havets geniale rensningsanlæg - blåmuslinger.  

Farven blå bliver på mange områder det gennemgående tema for dette digitale fyraftensmøde.

Blå Biomasse
Blå Biomasse A/S blev etableret i 2016 i samarbejde mellem Hedeselskabet og Thyborøn Invest A/S.

Blå Biomasse producerer bæredygtigt protein og renser de danske fjorde for kvælstof. Det gør de naturligt og bæredygtigt med blåmuslinger: Havets naturlige ressource.

Klaus Astrup Nielsen, bestyrelseformand og projektleder for Blå Biomasse, fortæller om virksomhedens fokus på udvikling af en effektiv og bæredygtig produktion af muslinger i Limfjorden baseret på naturens produktionspotentiale. Blåmuslinger udfylder to vigtige roller helt naturligt: De fungerer som filter i vores indre farvande og som kilde til proteinrig fødevare og til foder.

Blåmuslingens levevis
Havbiolog Maren Moltke Lyngsgaard, WSP, fortæller om blåmuslingen og giver et indblik dens levevis, sunde kvaliteter og bæredygtige egenskaber. Maren har i mange år arbejdet med blåmuslingens potentialer i forhold til f.eks. bæredygtigt opdræt, havets økosystemer og CO2-deponering.

Kogebogen BLÅ
Blåmuslingen er sund, delikat og let at håndtere i køkkenet, og det er én af de fødevarer med lavest CO2-aftryk. Den er fremragende som hyggelig familiemad, den kan begå sig som hurtig og lækker aftensmad i en travl hverdag, og så kan den stå distancen på de fineste middagsborde. Men vi danskere er faktisk ikke ret gode til at have blåmuslinger på madplanen. Det vil en ny bog BLÅ ændre på. 

I bogen, der netop er udkommet, finder du 40 inspirerende opskrifter fra gastronomen Mikkel Wejdemann – alle med blåmuslingen i hovedrollen. Bogen er udgivet med støtte fra Hedeselskabet og har både Maren og Mikkel som forfattere.

'Vi spiser blåmuslinger'
Som sidste punkt på fyraftensmødet går Maren og Mikkel i køkkenet og viser, hvordan de hurtigt og nemt kan tilberede en herlig ret dampende muslinger fra den nye kogebog. Har du lyst til at være med hjemme i dit eget køkken, skal du have ingredienserne klar. Vi sender en indkøbseddel efter din tilmelding. Men du kan også se den her:

1 kg friske blåmuslinger med skal
3 skalotteløg - (evt. 2 rødløg)
2 fed hvidløg
1 bundt dild
1 citron
1 spsk. olivenolie
1/2 tsk chiliflager
2 dl cremefraiche 9%
1 tsk dijonsennep
1 nip sukker
Salt og peber

1 (forholdsvis stor) gryde til at tilberede muslinger i

1 godt brød/baguette eller fritter/kartoffelbåde, som er klar i ovnen. 

INFO 
Under mødet kan du sende spørgsmål til indlægsholderne. Den officielle del af mødet slutter klokken 18.00, men du er velkommen til at hænge på og se Maren og Mikkel tilberede flere muslinger. 

Alle tilmeldte får tilsendt en indkøbsliste til brug for 'Vi spiser blåmuslinger'.

Om formiddagen den 25. maj modtager du en mail med et direkte link til eftermiddagens møde. 

Efter mødet udlodder vi 10 eksemplarer af kogebogen BLÅ blandt deltagerne.

TILMELDING
Ikke medlem af Hedeselskabet: Vi har reserveret 25 gratis pladser til dette fyraftensmøde til deltagere, der ikke er medlem af Hedeselskabet. Du kan tilmelde dig mødet ved at sende dit navn og tilmelding på medlem@hedeselskabet.dk

Ønsker du at melde dig ind i Hedeselskabet (det er ikke en forudsætning for at deltage), så klik her.

Medlem af Hedeselskabet: Er du medlem af Hedeselskabet, kan du tilmelde dig her på siden (husk at være logget ind). Mødet er gratis. 

Du skal være logget ind for at kunne tilmelde dig til et arrangement.

Arrangement

Tirsdag d. 25. maj 2021

Kl. 17:00

Adresse

Antal pladser

150

Antal tilmeldte

116

Kommende arrangementer

Cirkulær Bioøkonomi

tor, 30/09/2021 - 17:00

Viborg

Vis arrangement

Digitalt fyraftensmøde: Cirkulær bioøkonomi og genanvendelse af restprodukter

Kom med til et digitalt fyraftensmøde med fokus på cirkulær bioøkonomi og genanvendelse af restprodukter. 
HedeDanmark udfører hård kystsikring med sten

tor, 14/10/2021 - 18:30

Lemvig

Vis arrangement

Klimatorium og kystsikring

På denne efterårsaften besøger vi det nye Klimatorium i Lemvig.
Jagtfoto

fre, 19/11/2021 - 09:00

Møldrup

Vis arrangement

Riffeljagt i C.E. Flensborg Plantage

Som medlem har du hvert tredje år mulighed for at komme med på en medlemsjagt. I år har vi valgt at ændre jagten til en riffeljagt.