Besøg 80.000 kvadratmeter biodiversitet

Sammen med engagerede borgere skaber Horsens Kommmune et inspirationsområde for biodiversitet ved Boller Overskov. HedeDanmark udfører arbejdet.

I sommeren 2022 gik HedeDanmark i gang med at omdanne otte hektar græsmark og skov ved Horsens til en af Danmarks største biodiversitetsanlæg. Tyrslund Naturpark er navnet, og her ønsker Horsens Kommune at skabe et frirum for natur såvel som mennesker.

Man kan gå på opdagelse i fem forskellige blomsterenge, der giver høj diversitet af planter med nektar og pollen til insekter. Man kan nyde synet af blomstrende træer og buske, der tiltrækker forskellige former for insekter og sørger for mad og levesteder til naturparkens dyreliv hele sæsonen. Området indeholder også en skovhave, hvor der kan høstes bær, spiselige blomster, flerårige grøntsager og krydderurter.

Deltagerne vil blive vist rundt af projektleder Ellen Lillian Hundevad Steen fra HedeDanmark og Malene Steen Simonsen, projektleder for biodiversitet i Horsens Kommune.

Info
Vi mødes tirsdag 9. maj klokken 17.30. Adressen vil fremgå senere. Turen varer 2-2½ time.

Arrangement for medlemmer af Hedeselskabet og gæster.

 

Du skal være logget ind for at kunne tilmelde dig til et arrangement.

Arrangement

Tirsdag d. 9. maj 2023

Kl. 17:30

Adresse

Tyrstedlund Naturpark
Mødested oplyses senere
8700 Horsens
Danmark

Antal pladser

40

Antal tilmeldte

30

Kommende arrangementer

Bæverdæmning

tir, 18/04/2023 - 17:30

Hillerød

Vis arrangement

Spot en bæver ved Strødam Engsø

Ved en opstemning af Pøleåen en km nord for Isterødvejen i 1996 opstod Strødam Engsø, som i dag fylder 18 hektar. Der er observeret 79 forskellige fuglearter ved søen.
Fiskeri ved Storåen

lør, 22/04/2023 - 08:00

Holstebro

Vis arrangement

Årets fisketur ved Storåen (2023)

Oplev Folkeskoven vest for Holstebro og fisk i Storåen, der har en rig fiskebestand. 
Koldkrigsmuseet-REGAN-Vest

lør, 03/06/2023 - 09:45

Skørping

Vis arrangement

En tur tilbage i atomkrigens skygge

Koldkrigsbunkeren REGAN Vest ligger godt skjult 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov. Som en del af besøgsoplevelsen kan publikum også vandre ad nye stier oven over bunkeranlægget og på den måde…