Kongenshus Mindepark er et fredet hedeareal på imponerende 1.200 hektar, som byder på en storslået natur- og kulturoplevelse, og i de seneste fem år – dog med en ikke selvvalgt pause i 2020 – har mindeparken inviteret til ’En hyggelig dag på heden’ sidste søndag i august. En dag for hele familien med boder med lokale specialiteter, fåreklipning, guidede ture i mindedalen, hestevognskørsel, dansk bøf fra Kongenshus Kro og goodiebags til de mindste. Et populært udflugtsmål for folk i Viborg og omegn, og i år gentages succesen.


”Kongenshus Mindepark har eksisteret i snart 70 år og modtager cirka 30.000 besøgende hvert år, men der er stadig mange, som endnu ikke har oplevet dette fantastiske sted, og denne dag er en god anledning til at gøre det – eller til et genbesøg. Der er jo åbent året rundt, men til dette arrangement er der mulighed for at føje lidt ekstra til oplevelsen,” siger Torben Friis Lange, bestyrelsesformand for Kongenshus Mindepark. 

I år byder dagen på både gratis guidede ture i mindedalen og miniforedrag i udstillingen ’Hedens Ansigter’, som er at finde i lokaler ved kroen. ’Hedens Ansigter’ er en række fotos, som blev taget i slutningen af 1800-tallet, hvor folkemindesamler Evald Tang Kristensen besøgte de fattige hedebeboere i dele af Jylland. Udstillingen blev etableret i 2020, men indvielsen blev aflyst grundet corona, så ved dette arrangement bliver indvielsen transformeret om til to miniforedrag, hvor den velansete forfatter og historieprofessor ved Aalborg Universitet, Poul Duedahl vil fortælle om sin både personlige og faglige relation til Evald Tang Kristensen. 

”Vi glæder os til at invitere til guidede ture i mindedalen, hvor vores erfarne guider fortæller om historien bag mindeparken, og så er vi naturligvis beærede over, at Poul Duedahl kommer forbi. Der er altså mulighed for at få en oplevelse lidt ud over det sædvanlige denne dag, og vi har lagt os i selen for, at der er noget for alle aldre,” siger Torben Friis Lange. 

PROGRAM: 

Tid:
Søndag den 29. august kl. 10-16

Sted:
Kongenshus Mindepark, Vestre Skivevej 142, 8800 Viborg

Entré:
Gratis, ingen tilmeldinger

Guidet tur i mindedalen (ingen tilmelding):
Kl. 11.00 og 13.30 (man møder blot op ved udkigstårnet midt i mindeparken)

Miniforedrag ved forfatter og historieprofessor Poul Duedahl, Aalborg Universitet i udstillingen ’Hedens Ansigter’ (ingen tilmelding)
Kl. 11.15 og 12.45

Hestevognskørsel
Kl. 11-15


Fåreklipning
Kl. 10-16

Læs mere om arrangementet