Bjørneklohæfte

Kæmpebjørneklo er ved at blive et stort problem mange steder i Danmark. Langs vandløb, på marker, i enge og i bynære, grønne områder breder den store ukrudtsplante sig hvert år.

Det kan se ud som en næsten uoverskuelig opgave at få bugt med kæmpebjørnekloen, men det kan godt lade sig gøre. Med de rigtige metoder og en systematisk indsats over flere år kan kæmpebjørnekloen bekæmpes effektivt, ligesom det er muligt at undgå, at den spreder sig igen efter bekæmpelsen.

Virksomhederne HedeDanmark a/s, Orbicon A/S og foreningen Hedeselskabet har derfor udarbejdet håndbogen »Praktisk bekæmpelse af kæmpebjørneklo«. Idéen er, at kommuner for eksempel kan udlevere håndbogen til lodsejere, der skal bekæmpe kæmpebjørneklo på deres ejendom.

Håndbogen kan downloades gratis som pdf-fil her på denne side, men du vil også kunne få den trykte udgave tilsendt så længer lager haves. Håndbogen sælges i sæt á 10 stk. til 100 kr. ex moms + ekspeditionsgebyr på 50 kr. samt porto. Kan bestilles på telefon 87 28 11 33.
 

Henvendelser
Kommunale henvendelser vedr. indsatsplanlægning kan rettes til Orbicon. Læs mere her.

Ønsker du et rådgivningsbesøg eller tilbud på bekæmpelse af kæmpebjørneklo, kan henvendelse rettes til et af HedeDanmarks lokale driftscentre.