Randers og vandet

Dato:
16-05-2017 kl. 17:00
Sted:
Vi mødes ved Red Fall-monumentet, Byport 4, 8900 Randers (i bunden af Østervold)
Antal ledige pladser:
0
Maks. antal deltagere:
40

’Byen til Vandet’ er et ambitiøst byudviklingsprojekt, der skal binde middelalderbyen Randers sammen med Gudenåen og Randers Fjord med nye oplevelser og aktivitetsmuligheder.

DER ER FULDT BOOKET, MEN VI MODTAGER GERNE TILMELDINGER TIL VORES VENTELISTER, SOM VI NORMALT FÅR BRUG FOR.
Send en mail på
info@hedeselskabet.dk 

Som Danmarks eneste flodby er mødet mellem by, natur og vand i Randers helt unikt, men samtidig er der også en række udfordringer i form af blandt andet klimatilpasning i området og håndtering af tung trafik, der i dag skaber barrierer for bevægelse fra byen til vandet. Randers har dog den fordel, at løsninger kan tænkes sammen med oplevelser i naturen, rekreative funktioner og arealer til byudvikling.

vorup_enge.jpg

Orbicon har sammen med blandt andet Arkitekt firmaet C.F. Møller udarbejdet forundersøgelsen ’Byen til Vandet’, der afdækker potentialer og synergieffekter i spændingsfeltet mellem byliv, klimatilpasning, trafik og totaløkonomi.

Peter Bassø Duus fra Orbicon og Malene Lauge Nielsen fra Randers Kommune fortæller om det spændende arbejde med at bringe byen til vandet. Vi går en tur i naturskønne Randers fra indre havnebassin over Den Blå Bro til Vorup Enge. En gåtur på cirka 3 km tur-retur.