Den Blå Planet

Med udsigt til Øresund

Dato:
26-05-2016 kl. 18:30
Sted:
Kastrup Strandpark. Nærmere mødested oplyses senere.
Antal ledige pladser:
27
Maks. antal deltagere:
40

Skælskør Anlægsgartnere, der er en del af HedeDanmark, arbejder med klima- og anlægsopgaver over hele landet. Vi besøger to projekter i København, anlæg af udearealer ved det populære akvarium Den Blå Planet og et klimaprojekt ved Kastrup Strandpark.

Danmarks nye akvarium, også kaldet Hvirvelstrøm, ligger med en fantastisk udsigt over Øresund omkranset af smukke omgivelser med blandt andet sø, vandløb, opholdsarealer og stisystem. Beplantningen er tilpasset det til tider hårde og salte miljø ved Øresund, og projektet tager udgangspunkt i naturens elementer og skal danne grundlag for usædvanlige oplevelser og naturvidenskabelig indsigt.

Ikke langt herfra ligger Kastrup Strandpark, hvor et LAR-projekt (lokal afledning af regnvand) gennemføres i efteråret 2015. Målet er at adskille overfladevandet fra spildevandet og derved aflaste kloaksystemet, der ikke er dimensioneret til den stigende regnmængde, som klimaforandringerne medfører. Ofte indebærer  LAR-opgaver helt eller delvis nedsivning af regnvandet i området, men i Kastrup Strandpark sker afledningen ved at føre vandet ned i havnen.

medarbejdere_fra_skaelskoer_anlaegsgartneri.jpg

Skælskør Anlægsgartnere udfører i dag opgaver inden for anlægsgartneri for en lang række offentlige og private virksomheder og institutioner.

Gratis for Hedeselskabets medlemmer med ledsager eller gæst.