Kongeørnen kredser

Lille Vildmose - Danmarks rekreative vildmark

Dato:
16-07-2016 kl. 11:00
Sted:
Lille Vildmosecentret, Birkesøvej 16, Dokkedal, 9280 Storvorde.
Antal ledige pladser:
0
Maks. antal deltagere:
50

Oplev det fantastiske naturområde på turen til Lille Vildmose. Turen består af et besøg i Lille Vildmosecentret, fodring af vildsvin og en bustur til Portlandmosen og Høstemark Skov.

Denne tur er fuldt booket, men vi skriver dig gerne på en venteliste hertil. Send en mail til info@hedeselskabet.dk

Lille Vildmose er med sine 7.600 hektar Danmarks største fredning og et eldorado for naturelskere og historisk interesserede. Her kan du opleve ørne, traner, krondyr, vildsvin og et varieret fugle- og planteliv.

plankesti_lille_vildmose.jpg

Mosen har en spændende kulturhistorie, hvor afvanding førhen skabte arealer til landbrug og tørvegravning. Området har gennemgået naturgenopretning med vandstandshævning og træfældning, der skaber vådområder og store, sammenhængende højmosearealer. I Portlandmosen fører en plankesti os rundt mellem højmosens særegne dyre- og planteliv, og vi besøger Høstemark Skov, der er en af Danmarks smukkeste naturskove. Her græsser en bestand på 200 krondyr, som sikrer pleje af skoven.

Turen gennemføres med naturguide og som en kombination af kørsel i bus og vandretur. Solidt fodtøj og kikkert kan med fordel medbringes.

Gratis for Hedeselskabets medlemmer med ledsager eller gæst.