Legeplads og natur i Botanisk Have

Dato:
27-05-2020 kl. 17:30
Sted:
P-pladsen beliggende for enden af Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C
Antal ledige pladser:
24
Maks. antal deltagere:
50

Arrangementet er aflyst grundet coronavirus/COVID-19.

I september 2019 blev et helt ny 3.000 kvm-stort legelandskab i Botanisk Have i Aarhus indviet. Anlægsarbejdet er udført af HedeDanmark i samarbejde med HAGS, der leverer legeredskaberne. Det store anlægsprojekt byder – udover ”klassiske” legepladselementer som gynger og rutsjebane – også på svævebaner, trampoliner og en godt 50 kvm stor vandtrappe.

Netop vandtrappen er formet og dekoreret på legeområdets placering i Botanisk Have af kunstneren Flemming Rasmussen, der er specialiseret i at forme og dekorere skulpturer og elementer til uderum som for eksempel legepladser. Landskabsarkitekt Lene Lunghøj, HedeDanmark, vil fortælle om arbejdet.

Botanisk Have er i forvejen en park, hvor man kan opdage naturens elementer og udforske planterne i området. Derfor har vi i udviklingen og planlægningen af det nye område i samråd med Aarhus Kommune og HAGS lagt vægt på at inkludere naturens elementer i legen. Vand er dragende for alle aldre og fællesnævneren for al liv. Ved at inkludere et vandelement i området skaber vi muligheder for en anden slags leg, end der er med traditionelt legepladsudstyr.

Efter en tur på legepladsen besøger vi foreningen Botanisk Haves Venner, en frivillig gruppe som vedligeholder et stykke af Botanisk Have, som ellers ville være blevet nedlagt.

Vi slutter af med en rundvisning i Væksthusene, hvor vi bliver guidet gennem de fire klimazoner med fortællinger om natur og planter fra hele verden. Vi får gode historier, oplever naturens mangfoldighed og får et indblik i, hvordan vi både påvirker naturen og er helt afhængige af den.