Amfiteater i Hedeland

Hedeland Naturpark - et "genbrugslandskab"

Dato:
22-09-2016 kl. 17:00
Sted:
Vi mødes ved Café & Restaurant Ingolf, Stærkendevej 232 A, 2640 Hedehusene
Antal ledige pladser:
28
Maks. antal deltagere:
45

Kom på opdagelse i et 1.500 ha stort naturområde skabt af både istid og menneskets maskiner. Historikeren Hans Chr. Eisen fortæller og viser, hvordan området er formet af isen, nedbrudt af grusgravning og siden genformet til et naturpræget fritidsområde med både Amfiteater og skibakke.

Istiden har skabt og formet en stor del af det landskab, vi ser i dag, men mennesket har også haft en finger med i spillet. Hedeland Naturpark er skabt sideløbende med produktionen i en af de store grusgrave i det danske landskab, og er i dag et stort natur- og friluftsområde med et særpræget og spændende landskab.

grusgravning.jpg

Der graves stadig grus og sand i Hedeland.

På turen, som foregår i bus, vil historikeren Hans Chr. Eisen fortælle om stedets tilblivelse og anvendelse. Her kommer vi ikke uden om Amfiteatret, som i dag bruges til opera, teater og koncerter. Teatret er opbygget efter det klassiske græske teater – men i jordmaterialer med plads til 4.000 tilskuere.

Helt centralt i Hedeland ligger en anden markant attraktion, nemlig skibakken, der med sine 50 meters højde er et pejlemærke for hele området. Og du bliver heller ikke snydt for Hedelands vinterrasser, som tæller omkring 3.000 vinstokke.

 Vi vil blive kørt rundt i området i bus med ophold ved nogle af aktiviteterne.

Turen er gratis for Hedeselskabets medlemmer med familie eller gæster.