Bro i Karlstrup mose

Genopretning af naturen skaber klimasikring i Karlstrup

Dato:
24-09-2015 kl. 17:00
Sted:
Karlstrup Strandvej 3, 2680 Solrød Strand >
Antal ledige pladser:
18
Maks. antal deltagere:
35

Et stort klimaprojekt blev gennemført i 2014 i et samarbejde mellem Greve og Solrød Kommuner samt Greve Solrød Forsyning. Projektet havde til formål at mindske problemerne med oversvømmede kældre i Karlslunde og Solrød Strand og samtidigt at genoprette naturen i den fredede mose og øge kvaliteten af vandløbene til gavn og glæde for borgerne.

HedeDanmark har som entreprenør blandt andet etableret helt nye vådområder og vandløb samt restaureret ældre vandløb. Ligesom der er foretaget terrænhævninger og anlagt stier og broer. En vigtig opgave i projektet har ikke mindst været at etablere en række diger og dermed etablere nye arealer, som kan opsamle regnvand fra området, der har været hårdt plaget af oversvømmelser i forbindelse med skybrud.

karlstrup_mose_projektledelse.jpg

Efter et års arbejde med genopretning af naturen og klimasikring i Karlstrup Mose kunne fagkonsulent Jesper Birger Pedersen (tv.) og regionschef Claus Lorenzen (th.) fra HedeDanmark den 28. august 2014 aflevere projektet til de flere hundrede fremmødte borgere med borgmesteren i spidsen. Foto: HedeDanmark.

Regionschef Claus Lorenzen, HedeDanmark, har været projektleder på opgaven og vil på en cirka 4 km vandretur rundt i området fortælle om projektet og HedeDanmarks arbejde med løsning af opgaven.

INFO
Vi mødes torsdag den 24. september 2015 kl. 17.00 ved P-pladsen ved Trylleskoven, Karlstrup Strandvej 3, 2680 Solrød Strand. Tag de gode travesko på – vi skal gå cirka 4 km.

Arrangementet er gratis for Hedeselskabets medlemmer med ledsager.

Der er plads til 35 personer til dette arrangement, og der er åben for tilmeldinger fra den 2. juni 2015.