Hedens ansigt

Bag om hedens ansigter

Dato:
06-11-2016 kl. 11:00
Sted:
Skovgård Museet, Domkirkestræde 2-4, 8800 Viborg
Antal ledige pladser:
0
Maks. antal deltagere:
60

Opdyrkningen af heden gav mulighed for at skabe det Danmark vi kender i dag med landbrug, byer og natur. Men vi kender måske ikke meget til de personer, som gik på heden og gjorde det muligt. Kom med til en helt speciel udstilling, hvor vi hædrer disse mennesker, der gennem meget hårdt arbejde var med til at forme Danmark.

DER ER UDSOLGT TIL DETTE ARRANGEMENT, MEN VI MODTAGER GERNE TILMELDINGER TIL VORES VENTELISTE, SOM VI NORMALT FÅR BRUG FOR.

I 2016 er det 150 år siden, Hedeselskabet blev stiftet, og i de år, der er gået, har vi sat vores præg på det danske landskab.

Denne søndag begynder i centrum af Viborg, hvor vi ser særudstillingen om Hedens ansigter på Skovgård Museet. En udstilling, der viser nogle af de mange mennesker, som gennem hårdt slid har formet det danske landskab.

heden_mindedalen.jpg

Den 1 km lange tur gennem Kongenshus Mindepark er både et besøg gennem historien og en en smuk natur.

Dernæst kører vi til det 1.200 ha store fredede hedeareal vest for Viborg, hvor vi dels skal mærke det landskab, som Hedeselskabet og de personer vi så på udstillingen, var med til at forandre og dels hører historien bag nogle af de over 1.200 personer, der er hædret på stenene i Kongenshus Mindedal. Mindedalen er en ca. 1 km. lang slugt, hvor der er rejst 39 sten – én for hvert herred, hvis befolkning deltog i hedeopdyrkningen. Omkring herredsstenene er anlagt sognesten med over 1.200 navne på opdyrkere af heden.

Turen er gratis for Hedeselskabets medlemmer med familie eller gæster.