For medlemmer

Publiceret 01.09 2016

Den digitale kommune – et spørgsmål om tillid

Vejle er som den eneste nordiske by indtil videre blevet udvalgt til det globale netværk af byer, 100 resilient cities – i fornemt selskab med blandt andet Los Angeles, Sydney, Buenos Aires og New York. Målet er at udvikle mere robuste, fremsynede og modstandsdygtige byer, og det er i høj grad afhængig af en digital platform.

Den ligger så smukt der ned til fjorden med det grønne, bakkede landskab bag sig. Men det er ikke altid sjovt at ligge i en dal – for når himlen for alvor åbner sig, hvilket sker oftere og oftere, så vil vandet kun én vej, og det er nedad. Ned til Vejle by. Det er blot én af de udfordringer, Vejle arbejder med i disse år, og som indgår i én af fire indsatsområder, der arbejdes med i projektet Resilient Vejle, som man bedst kan oversætte til modstandsdygtige Vejle (det lyder bare lidt mere mundret på engelsk). Projektet er født af amerikanske Rockefeller Foundation, der i anledning af sin 100 årsdag annoncerede fonden ’100 Resilient Cities’, et verdensomspændende byudviklingsprojekt.

Men hvordan bliver man så en modstandsdygtig by, en smart city, der er foregangskommune inden for it, digital udvikling og innovation?

I Vejle Kommunes administrationsbygning hænger en illustration, som er det visuelle referat fra den første workshop om, hvordan arbejdet med Resilient Vejle skal foregå. Den illustrerer samtidig, hvor komplekst projektet er.

”Vi har fået…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.