For medlemmer

Publiceret 28.05 2018

Circle House er en god begyndelse

Byggebranchen forbruger en stor del af jordens ressourcer og bliver derfor nødt til at blive mere bæredygtig. Circle house er et godt skridt, mener Henning Andresen fra Orbicon. 

For at finde vejen frem giver det rigtig god mening først at kigge tilbage. Det mener bygherrerådgiver i Orbicon Henning Andresen, der har solid erfaring med bæredygtigt byggeri.

”Kigger man på de gamle bindingsværkshuse, så kunne man skille dem ad, fjerne kalkmørtlen fra stenene og genbruge materialerne til nye byggerier. Men i de seneste årtier har vi tilladt os at bygge nyt, rive ned og smide væk”, siger han og understreger, at byggebranchen er nødt til at blive mere bæredygtig. To tal åbenbarer hvorfor: Byggebranchen forbruger i dag 40 procent af verdens ressourcer. Samtidig skaber byggebranchen en tredjedel af verdens affald. ”Og med Circle House begynder vi et sted”, siger Henning Andresen.

”Jeg tror ikke, at Circle House redder verden, men det er en god start og en god måde at få forskellige folk i branchen til at snakke sammen. Og vi er nødt til at tage vores affaldsproblematik og ressourceforbrug meget alvorligt meget hurtigt”, tilføjer han.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.