< Back to news list

KlimaByen og Nærheden udvalgt til Arkitekturbiennalen i Venedig i 2016

Arkitekturbiennalen er verdens største arkitekturbegivenhed, og KlimaByen i Middelfart og Nærheden i Høje-Taastrup er blandt deltagerne.

Temaet for den danske pavillon på biennalen i 2016 er ny dansk humanisme. Ambitionen er at skabe et sanseligt wunderkammer, der viser et væld af danske arkitekturprojekter og modeller, som alle er skabt med mennesket i fokus. Orbicon har del i to af de projekter, som er valgt til den danske pavillon, nemlig KlimaByen i Middelfart og Nærheden – en ny, bæredygtig forstad i Høje Taastrup.

KlimaByen i Middelfart

Er et af Danmarks største demonstrationsprojekt for byudvikling gennem klimatilpasning. På biennalen vil projektet blandt andet bidrage med fortællingen om, hvordan der kan skabes værdi på tværs af fag, forvaltninger, organisationer. Og ikke mindst matrikelgrænser mellem de grundejere, som får vand i kælderen ved skybrud, og dem der ikke gør. KlimaByen-projektet kan være med til at vise, hvordan et fælles problem med oversvømmelse kan løses i fællesskab gennem en tæt og kontinuerlig dialog mellem kommune, spildevandsselskab og borgerne om udvikling af den by, de bor i.
KlimaByen realiseres i perioden juli 2013 til december 2017 af Middelfart Spildevand, Middelfart Kommune i partnerskab med Realdania.
Rådgiverteamet består af GHB Landskabsarkitekter og Adept, som vandt KlimaByens arkitektkonkurrence, den tekniske rådgiver Orbicon og den strategiske bygherrerådgiver Bascon.

Nærheden i Høje-Taastrup

Skal ikke være nogen almindelig forstad, men en ny forstadstype, der kombinerer byens tæthed og byliv med forstadens grønne kvaliteter og mulighed for at have sit eget private udeareal. Fællesarealer og fællesfaciliteter får særlig opmærksomhed i NærHeden, så beboerne har de bedste muligheder for at bruge byen og dyrke fælles interesser. Målet er, at NærHedens beboere skal have særligt gode muligheder for at leve et nemt hverdagsliv - i moderne boliger med nem adgang til indkøb, fritidsaktiviteter, skole, kollektiv trafik og storslået natur – kun 20 minutter fra Københavns Hovedbanegård med tog.
Arkitema Achitects, har sammen Karres en Brands, Orbicon, Via Trafik og Everyday stået for den fysiske del af NærHedens udviklingsplan.
 

Om Arkitekturbiennalen

Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig er verdens største arkitekturbegivenhed og finder sted hvert andet år. Mere end 60 nationale pavilloner deltager med udstillinger i de historiske pavilloner i Giardini-området, på Arsenale og rundt i hele byen. Den danske pavillon er en af arkitekturbiennalens mest velbesøgte pavilloner. I 2014 blev udstillingen i den danske pavillon set af flere end 120.000 gæster.
Udstillingen åbner officielt den 28. maj 2016 og kan ses frem til den 27. november 2016.

Læs mere om det danske bidrag til Arkitekturbiennalen i Venedig 2016.