< Back to news list

Frivillige fisker data for DTU

Siden 2002 har mere end 100 danske fritidsfiskere registreret data for DTU Aqua i projektet Nøglefiskerne, og det giver værdifuld viden om fiskebestande og havmiljø i de kystnære områder. Før dette projekt fandtes der stort set ingen forskning for dette område.

I begyndelsen af 00’erne kontaktede økonomiudvalgsformanden i Dansk Amatørfiskerforening DTU Aqua. I foreningen var de frustrerede over, at alle forsøg på at ændre forhold for det rekreative fiskeri endte med et nej. Det blev begyndelsen på et frugtbart samarbejde, som har aktiveret frivillige fiskere landet over til at indsamle data, som danner grundlag for den første reelle forskning i de kystnære områder.

DTU Aqua er begejstrede over det store arbejde, som de frivillige fiskere udfører – ikke kun fordi det giver data men det er samtidig et stærkt ambassadørkorps:

”Mange af dem har fisket i 30-40 år, så de har et fantastisk kendskab til udviklingen i de lokale områder. De er meget opmærksomme på havmiljøet, så vi har øjne hele vejen omkring Danmark, men projektet giver anledning til dialog om havmiljø og fiskeøkologi. De er gode ambassadører for havmiljøet, ansvarlig fiskeri og god sikkerhed til søs.”

Læs hele artiklen i Vækst 4-2015, som udkommer den 27. november

Du kan bestille et prøveeksemplar her.

Som medlem modtager du Vækst fire gange om året. Du får også adgang til en række andre medlemsfordele, og det koster kun 200 kroner årligt.

Læs om medlemsskabet her.