< Back to news list

Et grønt tag til Novo Nordisk

Udeområderne omkring Novo Nordisks hovedkvarter i Bagsværd er i løbet af 2014 omdannet til en naturpark på cirka 31.000 m2. I december 2014 modtog Novo Nordisk Naturpark den prestigefyldte Scandinavian Green Roof Award 2014.

Foto: Skælskør Anlægsgartnere

Parken er designet af landskabsarkitekfirmaet SLA, mens HedeDanmarks nyanlægsforretning (Skælskør Anlægsgartnere) har stået for fagentreprisen. Det er et projekt, hvor ”muligheden for rekreation og smart regnvandshåndtering kombineres med stor omsorg og biologisk værdi. Hele syv hjemmehørende biotoper og et innovativt design har skabt et bølgende landskab hvor grøn natur og tag flyder sammen," hedder det i prismotiveringen fra Scandinavian Green Roof Association, en skandinavisk afdeling af Green Roof Association.

De grønne tage på dæk og bygninger er udført med en blanding af græsser og engvegetation og lidt sedum. Anlægget drypvandes fra to store centrale regnvandstanke der får vand fra bygningernes tage og omfangsdræn.
Over halvdelen af naturparken fungerer som ét stort grønt tag oven på en parkeringskælder. Ud over etablering af det grønne tag har HedeDanmark blandt andet udført klimasikring og plantning af træer, stauder og græsser omkring det nye hovedsæde.

Orbicon har desuden været ingeniør på projektet sammen med Alectia.

Parken blev i Politiken anmeldt med fem hjerter.