< Back to news list

Der er 3,04 billioner træer på Jorden

Forskere har udregnet det totale antal træer, der er tilbage på Jorden: 422 per person. Næsten det samme antal træer er desværre forsvundet, siden mennesket kom til.

Kilde: Videnskab.dk

Læs hele artiklen her

Det lyder egentlig som et simpelt spørgsmål: hvor mange træer er der tilbage på Jorden? Men overraskende nok har ingen vidst det - før nu.

Et nyt studie har ved hjælp af en model udregnet, at der er 3,04 billioner (3.040 milliarder) træer tilbage på Jorden. Det er meget højere end det tidligere estimerede tal, der lød på omkring 400 milliarder træer. Men foruroligende nok viser studiet også, at vi allerede har mistet omkring 46 procent af Jordens træer siden menneskets oprindelse. Og i øjeblikket mister vi omkring 10 milliarder træer om året, da den globale befolkning bliver større og større, og vi derfor har brug for mere land til beboelse og landbrug.

FN øger plantning af træer

Ifølge forskerne bag studiet har deres resultater fået FN’s kampagne »Plant en milliard træer« til at øge sit mål til en billion træer (altså 1.000 milliarder træer).

»Denne udregning har stor betydning for omfanget af genplantningsprojektet,« siger førsteforfatteren Thomas Crowther, der arbejder med jordens økosystem og klimaforandring på Yale University, ved en pressekonference.

»Nu hvor 'Plant en milliard træer' ved, at der er tre billioner træer på jorden, øger de deres indsats drastisk. Nu er alt muligt – de manglede bare det rette antal at sigte efter,« siger han.

Læs om det danske projekt Genplant Planeten