< Back to news list

96 millioner plastikbolde skal redde Los Angeles’ drikkevand

I den kommende udgave af Vækst kan du blandt andet læse om Future Water – et omfattende, dansk drikkevandsprojekt. Men det er ikke kun i Danmark, at der arbejdes med drikkevandsprojekter. I Los Angeles har de taget alternative metoder i brug.

Kilde: Ritzau

Torsdag blev de sidste 20.000 plastikkugler hældt i vandet, så der i alt er 96 millioner af slagsen oven på drikkevandet til USA’s næststørste by. De såkaldte “skyggekugler” flyder på byens vandreservoir og skærmer for Californiens solstråler, der både forurener vandet og får millioner af liter til at fordampe hvert år.

“Vi ved, at når vi har sollys blandet med organismerne i vores vand og kloren deri, så skaber det en reaktion, som forringer vandkvaliteten. Så ved grundlæggende at eliminere sollyset, så slipper vi for den reaktion, og vi kan beholde en høj vandkvalitet,” lyder det fra Richard Harasick, Los Angeles Department of Water and Power.

Eksperterne mener, at de 96 millioner kugler vil spare over en milliard liter vand om året. Kuglerne er lavet af et miljøvenligt plastik, som er genbrugeligt, og som ikke forurener drikkevandet.

Læs artiklen her.