Vind og kultur

Dato:
17-08-2017 kl. 17:30
Sted:
Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller, Testcentervej, 7700 Thisted
Antal ledige pladser:
0
Maks. antal deltagere:
47

Få en oplevelse af de helt store og kom tæt på verdens kraftigste vindmøller i Østerild Plantage og farverig kunst på Kirsten Kjærs Museum. Museet er et privatejet kunstmuseum, der ligger i smukke omgivelser vest for Frøstrup. Samlingen er bygget op omkring maleren Kirsten Kjærs værker.

Danmark har en lang historie som foregangsland inden for vindenergi. I 1970’erne var de kommercielle vindmøller på markedet typisk mellem 18 og 30 meter høje og havde en kapacitet på mellem 6 og 55 kilowatt.
I skoven ved Østerild blev Danmarks største testcenter for store vindmøller indviet i 2012. Danske og udenlandske vindmøllefabrikanter samt DTU afprøver i Østerild fremtidens megamøller på området, og som besøgende kan man komme helt tæt på verdens største vindmøller.

De nuværende møller er op til 250 meter høje, når de måles fra jord til øverste vingespids, og i foråret 2017 blev to nye pladser bevilget til vindmøller med en højde på 330 meter. På Testcenter Østerild har man med den nuværende kapacitet mulighed for at afprøve vindmøller med en ydelse op til 16 megawatt – svarende til cirka 10.000 husstandes elforbrug.

Efter suset fra vindmøllerne besøger vi Kirsten Kjærs Museum og får en let servering. Bagefter er der mulighed for at se kunsten på museet.